Polecamy:
Folia do płytek (09.12.2022)
Końcówki z filtrem (11.08.2022)
Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o agarozie, ale baliście się zapytać! (17.08.2022)
Probówki wirówkowe 15 ml i 50 ml (11.08.2022)
Agaroza Klasyczna - zapowiedź promocji (09.02.2023)
Końcówki ReFill (S. O. M.) (10.10.2022)
Agaroza Klasyczna - szczegóły (10.08.2022)
Odczynniki za 150 000 zł (09.11.2022)
Agaroza Klasyczna - nasza rekomendacja (01.08.2022)
Oferta
Agaroza Klasyczna - szczegóły
Nasz flagowy produkt – najpopularniejsza nasza agaroza - Agaroza Klasyczna typ LE (Low Electroendosmosis, Low EEO) dostępna jest nieprzerwanie w każdej ilości.
Rekomendowane przez nas zastosowanie tego typu Agarozy Klasycznej to:
- Analityczna i preparatywna elektroforeza kwasów nukleinowych.
- Bloting.
- Elektroforeza białek w tym immunodyfuzja radialna.
Parametr | Wartość graniczna |
Wilgotność | ≤ 10% |
Zawartość popiołu | ≤ 0,4% |
Elektroendoosmoza (EEO) | 0,05-0,13 |
Zawartość siarczanów | ≤ 0,1% |
Przejrzystość 1,5 % żelu (NTU) | ≤ 3 |
Wytrzymałość żelu 1% (g/cm2) | ≥ 1200 |
Wytrzymałość żelu 1,5% (g/cm2) | ≥ 2500 |
Temperatura żelowania 1,5% (°C) | 36 ± 1,5 |
Temperatura topnienia 1,5% (°C) | 88 ± 1,5 |
Aktywność DNazy/ RNazy | Niewykrywalna |
Tło żelu | Bardzo niskie |
Cechy Agarozy Klasycznej wspólne dla wszystkich jej typów.
- Duża odporność mechaniczna, zapewniająca łatwiejszą pracę z żelami.
- Możliwość zmiany wielkości porów w zależności od wielkości cząstek poprzez modyfikację stężenia żelu.
- Łatwe przygotowanie żelu w buforach wodnych poprzez podgrzewanie w kuchence mikrofalowej.
- Większa stabilność termiczna dzięki wysokiej histerezie (różnica między temperaturą żelowania i topnienia).
- Doskonała przezroczystość żelu i bardzo dobra widoczność rozdzielonych fragmentów kwasów nukleinowych.
- Wyjątkowo niska absorpcja barwników.
- Brak toksyczności (pamiętajmy, że poliakrylamid jest neurotoksyczny).
Inne typy Agarozy Klasycznej, które nie występują w naszej stałej ofercie. Na ich dostawę należy poczekać odrobinę dłużej:
- Agaroza Klasyczna typ ME (Medium Electroendosmosis) charakteryzująca się pośrednią wartością elektroendoosmozy. Stosowana w elektroforezie białek surowicy, immunoelektroforezie i elektroforezie kwasów nukleinowych. EEO = 0,16-0,19
- Agaroza Klasyczna typ HE (High Electroendosmosis) charakteryzująca się wysoką wartością elektroendoosmozy. Stosowana w elektroforezie białek surowicy, immunoelektroforezie i kontrimmunoelektroforezie. EEO = 0,23-0,26
- Agaroza Klasyczna typ SHE (Super High Electroendosmosis) charakteryzująca się bardzo wysoką wartością elektroendoosmozy. Stosowana w przypadka aplikacji, w których dokładna wartość elektroendoosmozy jest kluczowym parametrem. W tych przypadkach miesza się dwa typy agarozy – o niskiej i wysokiej wartości EEO w proporcjach pozwalających na uzyskanie wartości pożądanej. EEO ≥ 0.3
- Agaroza Klasyczna typ QS (Quick Soluble). Agaroza tożsama z typem LE, jednak wielkości ziaren są tak przygotowane, aby agaroza szybciej się rozpuszczała/topiła w buforze podczas przygotowywania żelu.
Każda produkowana przez nas agaroza posiada w chwili dostawy co najmniej dwuletni okres przydatności do użycia. Do każdej dostawy dołączamy Certyfikat Analizy dotyczący tej konkretnej partii produktu, kartę charakterystyki substancji (MSDS) oraz instrukcję przygotowania żelu agarozowego. Pudelka, w które pakowane są nasze agarozy zaprojektowane zostały z myślą o wygodzie użytkowania i wykorzystania agarozy do ostatniego grama. Etykiety są łatwe do usunięcia dzięki czemu wygodne opakowanie może być ponownie użyte w laboratorium lub poza nim.
Zapraszamy do zakupów i zaglądania do zakładki promocje, w których często pojawiają się specjalne oferty dotyczące naszego najpopularniejszego produktu – Agarozy Klasycznej typ LE.